16 aanhoudingen in Schilderswijk, ME moest vluchten

2199

NEDERLAND — Relschoppers in Den Haag hebben winkelruiten ingeslagen en twee pinautomaten en een bushokje vernield. Volgens de politie zijn er tot nu toe 16 mensen aangehouden. ME’ers moesten zelfs een keer vluchten voor de menigte.

Leden van de Mobiele Eenheid, die op de kruising tussen de Hobbemastraat en de Vaillantlaan in twee linies stonden opgesteld, werden rond 2.30 uur aan twee kanten aangevallen door relschoppers.

Ook zijn er meerdere brandjes gesticht op straat, daarbij zijn ook fietsen in vlammen opgegaan. De vernielingen werden aangericht bij het Hobbemaplein, de Hobbemastraat, het Paletplein en de Vaillantlaan. De omvang van de schade is nog niet bekend.

ZIE OOK: Relschoppers verspreiden zich door Schilderswijk

Theater De Vaillant werd ook aangevallen. Ruiten en deuren werden vernield en de inboedel van het cultuurcentrum belandde op straat. Binnen is een ravage aangericht. Een piano ligt op zijn kop op de vloer. Buiten roepen meer dan honderd mensen leuzen tegen Joden.

De politie heeft meerdere delen van de wijk schoongeveegd. Dat betekent dat mensen werden weggedreven, soms met harde hand. Daarbij zijn ook politiehonden ingezet.