De kapitein van het vrachtschip HANZE GENUA krijg een hartaanval

6026

 

ORANJESTAD, Aruba — Vanochtend December 29, 2018 vroeg kwam bij de Rescue and Coordination Center (RCC) van de Kustwacht een melding binnen van de Aruba Ports Authority. De kapitein van het vrachtschip HANZE GENUA dat onder het Nederlandse vlag vaart had een hartaanval gekregen.

De kapitein van het schip moest met spoed behandeld worden. De Kustwacht is meteen met de Super Rhib naar het schip uitgerukt, die in de omgeving van Malmok Beach ten westen van Aruba lag, om de man te evacueren.

De Super Rhib bracht hem naar Hadicurari waar een ambulance klaar stond voor transport naar het ziekenhuis. Door een goede samenwerking met de ImSan ambulancedienst kon de kapitein spoedig geholpen worden. De kapitein is nu stabiel en is weer naar het schip teruggekeerd.