Hoofdofficier om tafel met “Platform Dierenwelzijn Curaçao”

3264

WILLEMSTAD, Curacao — Hoofdofficier van Justitie (HovJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao, de heer Heiko de Jong, heeft donderdag een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van dierenorgansiaties op Curaçao.

De delegaite bestond uit Karin Wooning, Mirjan Seppenwoolde en Siegmond van Lamoen. Zij vertegenwoordigden de organisaties Curaçao Animal Rights Foundation (CARF), Stichting Dierenhulp Curaçao, Stichting Dog, Pets Rescue Curaçao, Kuida Kabai, Resue Paws Curaçao, i-Animal Foundation en Alle Hadoc. Zij hebben zich vertegenwoordigd in de organisatie “Platform Dierenwelzijn Curaçao”.

Het gesprek duurde ruim een uur en verschillende onderwerpen kwamen aan bod. Van de zijde van het OM is toegezegd dat het OM middels haar Facebook-pagina aandacht zal besteden aan dierenmishandeling en wijzen dat dit conform het Wetboek van Starfrecht Curaçao strafbaar is.

Van de zijde van het OM is toegezegd dat meer aandacht zal worden besteed aan het onderwerp dierenwelzijn en dierenmishandeling.
De vertegenwoordigers van het “Platform Dierenwelzijn Curaçao” en de Hoofdofficer vonden het een zeer postief gesprek. Met Hoofdofficier De Jong is afgesproken dat er een follow-up gesprek gaat komen.