Doorzoekingen en arrestaties in onderzoek Pompei

3368

PHILIPSBURG, Sint Maarten — Vanmorgen, 1 november 2016, hebben er doorzoekingen plaatsgevonden in de bordelen van El Capitan en Petit Chateau te St. Maarten (en de bijbehorende kantoren).

Deze doorzoekingen zijn het resultaat van een langdurig opsporingsonderzoek van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) te St. Maarten, dat de naam ‘Pompei’ draagt. Bij de doorzoekingen krijgt het RST assistentie van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), de Koninklijke Marechaussee en de Landsrecherche.

De doorzoekingen vinden plaats onder leiding van de rechter-commissaris en vier officieren van justitie. De verdachten E.R.M. (65, eigenaar van de bordelen), D.F. (54, manager van de El Capitan), L.M.A.R. (50, manager van Petit Chateau) en R.L.R. (47, management assistent) zijn aangehouden in verband met vuurwapenbezit, mensenhandel (uitbuiting), illegale tewerkstelling en mensensmokkel.

De woning van E.R.M. is ook doorzocht. Onder meer zijn administratie, een vuurwapen en digitale gegevensdragers in beslag genomen. Tevens zijn in totaal 29 vrouwen uit de Dominicaanse Republiek en Colombia aangetroffen.

Het merendeel beschikte niet over geldige verblijfspapieren. Zij zullen worden overgedragen aan de immigratiedienst om te worden uitgezet. In verband met het afpakken van crimineel vermogen zijn er ook vijf auto’s, twee boten, 4 vrachtwagens, één graafmachine, horloges en contant geld in beslag genomen. Misdaad mag niet lonen.

De hoofdofficier van justitie heeft inmiddels de Minister van Justitie in overweging gegeven om de bordelen te sluiten door de vestigingsvergunningen voor de beide bordelen te schorsen.