InselAir bereidt zich voor op storm.

4172

WILLEMSTAD, Curacao — InselAir is alvast voorbereidingen aan het treffen in afwachting van de verwachte Tropical Storm ‘Matthew’ die mogelijk de kant van de Benedenwindse eilanden op komt aanstaande vrijdag September 30, 2016.

Aangezien InselAir’s routenetwerk 26 bestemmingen in deze regio betreft is de kans aanwezig dat ‘Matthew’ invloed zal hebben op het weer op één of meerdere bestemmingen van InselAir. Met die reden wordt er alvast naar mogelijke operationele scenario’s gekeken om zo de impact op passagiers en vliegtuigen zoveel mogelijk te beperken.

Preventieve maatregelen
Wat luchtvaartmaatschappijen kunnen doen ter voorbereiding op een storm is van te voren al vluchten annuleren met als doel vliegtuigen en bemanning op voorhand te herpositioneren. Op deze manier kan de luchtvaartmaatschappij, zodra de storm voorbij is, de operatie zo snel mogelijk weer hervatten. “Dit is een bewezen techniek die in eerste instantie wat hinder veroorzaakt, maar die er uiteindelijk voor zorgt dat al snel na het passeren van de storm alle passagiers op een snelle wijze vervoerd kunnen worden. Ook wordt op deze manier voorkomen dat vliegtuigen in andere landen stranden zonder goede bescherming tegen rondvliegend puin,’ aldus Edward Heerenveen, Directeur Algemene en Internationale Zaken van InselAir.

InselAir zal passagiers die direct bij InselAir hebben geboekt en waarvan de vlucht is annuleerd vanwege de storm tijdig informeren en rebooken op de eerstvolgende beschikbare vlucht.
Daarnaast kunnen passagiers de status van hun vlucht checken op de website van InselAir, www.fly-inselair.com.

Voor verdere informatie over het weer verwijzen we naar:
Aruba: http://www.meteo.aw/
Curacao: http://www.meteo.cw/
Internationaal: https://weather.com/