Kustwacht Caribisch Gebied detecteerde een zeiljacht tussen St. Croix en St. Maarten.

3311

SIMPSONBAY, Sint Maarten — De Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied detecteerde gisteren 13 juli een zeiljacht tussen St. Croix en St. Maarten. Het jacht de ‘Julia’ was ontmast en had een noodzeil opgetuigd.

Vanwege slechte communicatie met het jacht, is in overleg met het Reddings en Coördinatie Centrum besloten om de Zr. Ms. Groningen, het stationsschip van Defensie in het Caribisch gebied, naar de locatie te dirigeren.

Ter plekke aangekomen werd een FRISC, de snelle bijboot van het stationsschip, gelanceerd om te kijken of ze de opvarenden konden helpen. Er zaten twee personen met de Franse nationaliteit aan boord. Ze gaven aan dat ze al acht (8) dagen onderweg waren.

Eén van de opvarenden voelde zich niet lekker en had medische assistentie nodig. Medicijnen en voeding werden dan ook geleverd vanuit de Zr. Ms. Groningen. Ze verkeerden niet in levensgevaar maar met een noodzeil en de stromingen zou hun situatie snel levensbedreigend worden.

Eerst is er een poging gedaan door het technisch personeel van de Groningen om de motor van de zeilboot te repareren, echter dat is niet gelukt. Hierop is besloten om met behulp van de FRISC de ‘Julia’ naar St. Maarten te slepen.

Omstreeks 17.30 uur voeren zij Simpson Bay binnen, waar de opvarenden bij het Kustwacht steunpunt van St. Maarten werden afgezet.