Bewaker beschoten en overleden

4127

Suriname — De 44-jarige Dennis Adopai is op dinsdag 12 juli n na te zijn beschoten door twee gemaskerde en gewapende mannen op een polikliniek te Frans Guyana overleden.

De politie van Sipaliwini deed na een telefonische melding de plek aan voor  onderzoek. Volgens verklaring van omstanders hoorden zij schoten en gingen erop af. Op dat moment zagen zij Dennis die bewaker is van een supermarkt zijn woning binnen rennen. Zij zagen eveneens twee gemaskerde en gewapende mannen zich uit de voeten maken.

In de woning troffen zij Dennis aan met een schotwond. Per eigengelegenheid hebben zij het slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar een polikliniek te Frans Guyana. Bij aankomst op de poli liet hij het leven.

Zijn ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen en zal voor obductie naar Paramaribo worden overgebracht.

De recherche van Regio Oost en de afdeling Kapitale Delicten zijn belast met het onderzoek in deze zaak.