Foto van gezochte bommenmaker verspreid

2662
bommakerOnze veiligheidsdiensten zijn met man en macht op zoek naar een tweede, gevaarlijke terrorist die zich mogelijk in ons land bevindt. Het gaat om Mohamed K., een Antilliaanse bommenmaker uit het Franse Roubaix die allicht de explosieven en ontstekingsmechanismen voor de aanslagen in Parijs leverde. Zijn opsporingsbericht is verspreid.

“Dringend op te sporen: aanslagen Parijs! Zeer gevaarlijk. Gespecialiseerd in explosieven en ontstekingsmechanismen.” Het opsporings­bericht dat gisteren op vraag van de Franse veiligheidsdiensten onder de Brusselse politie werd verspreid, spreekt voor zich. Naast Salah ­Abdeslam (26) uit Sint-Jans-Molenbeek – de “chef logistiek” van de aanslagen in Parijs – maken politie en gerecht zich zo mogelijk nog meer zorgen om Mohamed K., een Antilliaan met als thuisbasis het Noord-Franse Roubaix.

Het Franse gerecht is ervan overtuigd dat Mohamed K. de explosieven en de ontstekingsmechanismen voor de aanslagen heeft geleverd. Gebruikt om de bommengordels te fabriceren waarmee de zelfmoordterroristen afgelopen vrijdag al zeker 132 slachtoffers maakten. K., volgens het opsporingsbericht te herkennen aan een opvallend litteken op de rechterhand, is dus een potentiële hoofdverdachte.

Zo snel mogelijk vinden

Een Belgische veiligheidsbron bevestigde ons dat sinds gisteren ook hier massaal naar de man gezocht wordt en dat de vrees bestaat dat hij ons land als onderduikadres gebruikt. “Nog meer dan Salah Abdeslam is hij de man die we zo snel mogelijk moeten vinden”, klinkt het. Speurders vrezen dat Mohamed K. naar ons land zal afzakken – of al langer is afgezakt – om zijn ‘vriend’ ­Salah Abdeslam te helpen ontsnappen uit de klauwen van de politie. Of, klinkt het bevreesd bij een insider, om samen een nieuwe aanslag te plegen. Al bestaan daarover, voor zover bekend, nog geen nieuwe aanwijzingen.

Bron: hbvl.be