Kustwacht vindt opvarenden 100 mijl ten westen van Aruba

1657

ORANJESTAD, Aruba — Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving gisteren, maandag 14 september jl. een melding van een vaartuig, dat zaterdag uit Aruba was vertrokken met vier personen aan boord. Het betrof het vissersvaartuig ‘Kathy’.

Volgens de melding, zouden de opvarenden ten oosten van Aruba gaan vissen, maar waren tot gistermiddag nog niet teruggekeerd. De Kustwacht heeft gelijk een eenheid vanuit Steunpunt Aruba ingezet om in de buurt tot in de avonduren. Toen het donker werd, moest de zoektocht worden gestaakt.

Dutch Coast Guard Plane-001Vandaag, dinsdag 15 september, heeft de Kustwacht een plan gemaakt om verder te zoeken naar het vaartuig ‘Kathy’ en rond 09.00 uur vertrok de Dash-8, het patrouillevliegtuig va. n de Kustwacht.

Vanmiddag omstreeks 12.30 uur, is de ‘Kathy’ gevonden ongeveer 100 mijl ten westen van Aruba.

Ze hadden motorpech gekregen en waren op drift geraakt. Het vrachtschip de ‘Aragonborg’ was in de buurt en werd gevraagd om assistentie te verlenen.

Ze werden naar de locatie gederigeerd en namen de opvarenden aan boord. Die verkeren allemaal in goede gezondheid.

De ‘Aragoborg’ is enroute naar Cartagena en zal de opvarenden daar afzetten. Het vissersvaartuig kon helaas niet worden gesleept en is achtergelaten.