Kustwacht helikopter assisteert op Dominica

1805

DOMINICA — De AW139 helikopter van de kustwacht heeft afgelopen dagen zijn patrouilles gevlogen vanaf St Maarten. Na passage van de tropische storm Erika door het Caribisch gebied waarbij met name Dominica zwaar werd getroffen, heeft de Nederlandse regering besloten noodhulp te geven aan Dominica.

Sommige gebieden in Dominica waren zeer moeilijk te bereiken en de helikopter is een uitstekend middel om bij deze gebieden te komen.

Aangezien de helikopter voor deze periode op St. Maarten gestationeerd staat, is deze vandaag naar Dominica vetrokken om steun te geven.

De komende vijf dagen zal de kustwachthelikopter met kustwachtpersoneel, samen met eenheden van Defensie, met name voedsel en hulpgoederen te brengen naar plaatsen die afgesloten zijn en/of moeilijk bereikbaar.

De helikopter zal opereren vanaf Canefield Airport te Dominica.