De Kustwachthelikopter, de AW139 is vrijdagmiddag teruggekeerd naar Curacao.

2590

HATO, Curacao — De Kustwachthelikopter, de AW139 die vorige week naar Dominica was vertrokken om hulp te bieden na de pasasage van de tropische storm Erika, is vrijdagmiddag teruggekeerd naar Curacao.

Directeur Kustwacht, Commandeur Hans Lodder en Jean Pierre Vermeulen, Hoofdsteunpunt Hato waren op Kustwachtsteunpunt Hato aanwezig om de bemanning te verwelkomen en ook om ze te bedanken voor hun inzet.

De crew in samenwerking met Defensie heeft een geweldige prestatie geleverd vooral bij het evacueren van slachtoffers uit de moeilijk te bereiken gebieden waar geen vervoer over land mogelijk was en bij het leveren van hulpgoederen en vers water.

Zo zijn bijvoorbeeld vierentwintig leerlingen van een verwoeste school, met hun ouders naar een ander gebied gebracht zodat ze daar weer les kunnen volgen.

Alleen voor deze actie al heeft de helikopter elf keer op en neer gevlogen met achtenzestig personen.

De helikopter is van essentieel belang voor de Kustwacht, niet alleen voor het bestrijden van drugs maar ook voor Search en Rescue en reddingsacties zoals op Dominica.

Op de foto: De crew van de AW139 samen met Commandeur Lodder en Jean Pierre Vermeulen, Hoofd Steunpunt Hato