*** NEW VIDEO *** Weer rustiger op straat in Den Haag

5741

Out of control!! #PoliceBrutality #MitchHenriquez #DenHaag Almost got hit myself

Posted by Vince Irie on Monday, June 29, 2015

Twitter Photo
Twitter Photo

DEN HAAG — De rust in Den Haag is teruggekeerd, na de uit de hand gelopen demonstratie. Volgens de politie waren er nog wel mensen op straat, maar er zijn ‘het afgelopen uur veel minder signalen binnengekomen dat het nog onrustig is.’

Een demonstratie tegen politiegeweld liep vanavond volledig uit de hand. Demonstranten gooien met bakstenen, hekken en flesjes. Er zou ook geplunderd zijn. De demonstratie was georganiseerd naar aanleiding van de dood van de 42-jarige Mitch Henriquez. Die Arubaanse man kwam zaterdagavond om het leven na een arrestatie.

ZIE OOK: Demonstratie tegen politie loopt uit de hand

Protest in Den Haag. Twitter Photo
Protest in Den Haag. Twitter Photo

De politie is nog met veel agenten op straat aanwezig. “Dat doen we om een oogje in het zeil te houden, met bewoners te praten en in de gaten te houden of de demonstranten zich niet hergroeperen”, zegt een woordvoerder van de politie.

Brandjes
Op de kruising De Heemstraat en Hoefkade werd een bouwkeet in brand gestoken en de politie wordt bekogeld. “Er kwam hier net een politiebusje aanrijden, daar werden direct bakstenen naartoe gegooid. Het busje werd niet geraakt”, vertelt onze verslaggever.

Er zouden ook ruiten van bushokjes gesneuveld zijn. Volgens onze verslaggever komen er nog steeds nieuwe ME-busjes aanrijden. Hij zegt dat de demonstratie vooral wordt aangegrepen om ‘eens lekker te rellen’. “Dit lijkt niet meer om idealisme te gaan.”

Bron RTL Nieuws

 

!!!! Krijg je dervan!!

Posted by Chariella Cijntje on Monday, June 29, 2015

Mitch graffity

@ Buro Heemstraat Den Haag#justice #for #mitch #aruba

Posted by No(s)tisia.Com on Monday, June 29, 2015