BES Politie Press Bericht 13 Mei.

2255

13-05-2015 Inbraken
KRALENDIJK – Op maandag 11 mei werd omstreeks 16.30 uur aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaminda Tras di Montana. Er zijn zonnepaneelartikelen weggenomen, onder andere: 12 batterijen, 1 ‘charge controller’ en een ‘inverter’. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen zondag 10 mei tussen omstreeks 18.00 uur en maandag 11 mei, omstreeks 16.30 uur.
Op maandag 11 mei werd omstreeks 15.15 uur aangifte gedaan van diefstal in bedrijf aan de Kaya Sabana. Er zijn verschillende levensmiddelen weggenomen. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen zondag 10 mei, omstreeks 17.00 uur en maandag 11 mei, omstreeks 9.30 uur.
Beide zaken worden onderzocht.

###
13-05-2015 Aangetroffen gestolen goederen 
KRALENDIJK – Op maandag 11 mei kreeg de politie centrale omstreeks 18.15 uur melding dat er een tasje was gevonden in de buurt van een woning aan de Kaya Libertador Simon Bolivar. Het tasje had onder andere als inhoud: drie mobiele telefoons, twee iPhone hoezen, een aantal pennen en nog wat andere spullen. De tas werd aan de rechtmatige eigenaresse teruggegeven.

###
13-05-2015 Aanrijdingen
KRALENDIJK – Op maandag 11 mei vond omstreeks 17.45 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Korona. Een auto botste achterop de auto ervoor. De bestuurder van de voorste auto klaagde over nek- en rugpijn en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.
Op maandag 11 mei vond omstreeks 21.30 uur een aanrijding tussen een scooter en een pick-up plaats op de Kaya Korona. De pick-up reed op de Kaya Korona in de noordelijke richting en wilde ter hoogte van het 1+1 restaurant links afslaan. Op dit moment haalde de scooter de auto in en botste aan de bestuurderszijde. De bestuurder van de scooter liep schaafwonden aan zijn rechterarm en rechterbeen op. Het slachtoffer werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

###
13-05-2015 Diefstallen
KRALENDIJK – Op maandag 11 mei werd omstreeks 11.30 uur aangifte gedaan van diefstal vanaf het erf van een woning aan de Kaminda Sorobon. Onbekenden hebben elektriciteitskabels doorgesneden en weggenomen.
Op maandag 11 mei werd omstreeks 17.00 uur aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die op de duik plek Invisibles geparkeerd stond. Er zijn onder andere een zwart duikmasker van het merk TUSA en een mes van het merk SAMOA weggenomen. De auto was niet op slot.
Op maandag 11 mei werd omstreeks 21.15 ook aangifte gedaan van diefstal van twee duiktassen met inhoud vanuit een auto die geparkeerd stond bij de duik plek Oil Slick Leap. De tassen hadden als inhoud onder andere: verschillende duikkleding en artikelen van het merk Mares, een duikcomputer van het merk Suunto, 2 adem/mondstukken van het merk Aqualung, een duik lamp van het merk Tilitec, 2 kompassen, 2 duikbrillen van het merk Mares, een duik vest van het merk Aqualung. De auto was niet op slot.
De zaken worden onderzocht.

###

11-05-2015 Bekeuringen
KRALENDIJK – Afgelopen weekend werden verschillende voertuigen gecontroleerd. Er werden boetes uitgeschreven voor diverse feiten, onder ander: het autorijden zonder rijbewijs, zonder geldige verzekering, het niet voldoen van de belasting, het rijden zonder kentekenplaat en afwezigheid van spiegels op de auto.