CRA: Waar blijven de versoepelingen?

2971

 

WILLEMSTAD, Curacao — De Curaçao Restaurant Association is van mening dat er weer versoepelingen afgekondigd kunnen worden. De laatste persconferentie was op 4 juni, dat is meer dan drie weken geleden en sindsdien zijn er nauwelijks besmettingen bij gekomen. Voor de restaurants sector zijn er nog een aantal beperkingen geldig zoals het dragen van een mondkapje voor personeel, ook op een terras en het niet mogen zitten aan de bar. Daarnaast mogen restaurants binnen en buiten nog maar 50% van hun capaciteit benutten. Dit drukt omzetten enorm en is absoluut niet in verhouding tot alle andere sectoren die nagenoeg geen beperkingen meer kennen.

De CRA heeft meerdere keren bij de ministeries aangegeven dat ze de versoepelingen willen maar vond geen gehoor. Inmiddels komen er steeds meer toeristen aan op Curaçao en is het noodzakelijk dat restaurants hun volle capaciteit weer kunnen gaan gebruiken. Nu het aantal restaurantbezoeken toeneemt, waar de CRA uiteraard erg blij mee is, is het nodig dat de capaciteit weer teruggaat naar 100%. De verliezen van het afgelopen jaar zijn enorm en zo is er kans het terug ta gaan verdienen.

Het kan niet zo zijn dat deze belangrijke sector van Curaçao vergeten wordt, terwijl deze juist zo hard getroffen is. Het is tijd om de vele banen die verloren zijn gegaan in corona-tijd weer terug te laten komen en de horecasector is daar een uitstekende kans voor. Met het hoogseizoen in aantocht is er de mogelijkheid om veel werkgelegenheid te creëren, maar dan moet er wel snel weer versoepeld worden. De oproep van de CRA aan de overheid is dan ook: tijd om de laatste stappen te zetten en met versoepelingen te komen.