Statenlid SXM F.G.R. naar huis, blijft verdachte in zaken “Squid” en “Emerald”

7466
former Member of Parliament (MP) Frans Richardson

 

PHILIPSBURG, Sint Maarten — De verdachte F.G.R. (1968) is vandaag door de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in de strafzaken.

R. werd woensdag 14 februari 2018 op Sint Maarten aangehouden in twee onderzoeken; het onderzoek “Squid” van de Landsrecherche Sint Maarten, een onderzoek naar het kopen van stemmen tijdens de verkiezingen van 2016 van Sint Maarten; en het onderzoek “Emerald”, een onderzoek naar het aannemen van $370.000 aan steekpenningen en het ontduiken van belastingen.

In beide zaken werd woensdag 14 februari 2018 de woning van verdachte in Saint Martin doorzocht. De verdachte is lid van het Parlement op Sint Maarten. De verdachte heeft over geen van de verdenkingen een verklaring af willen leggen.

In de zaken “Squid” en “Emerald” worden de komende tijd diverse verdachten en getuigen gehoord door de recherche en bij de rechter-commissaris; in de zaak “Emerald” zijn en worden diverse zaken op zitting behandeld.

Het Openbaar Ministerie (OM) van Sint Maarten zal gedurende de periode tot aan de verkiezingen van maandag 26 februari 2018 extra alert zijn op signalen van het kopen en verkopen van stemmen. Personen die hierover informatie hebben wordt gevraagd hierover – desnoods anoniem – met de Landsrecherche contact op te nemen. Dat kan via telefoon: +1721-5225810.

Voor meer informatie kijk op Facebook pagina: https://www.facebook.com/OMSXM/