Kustwacht Caribisch Gebied heeft een vaartuig met twee Venezolanen aangehouden

2778

 

WILLEMSTAD, Curaçao — De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft in de vroege ochtend van dinsdag 3 januari weer een vaartuig met twee Venezolanen aangehouden.

De radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht detecteerde een verdacht contact ten zuidwesten van Curaçao. Een eenheid vanuit het kustwachtsteunpunt Curaçao werd gelijk ingezet. Ten zuiden van Santu Pretu troffen ze een onverlicht vaartuig type yola aan dat weer naar het zuiden terugvoer.

Deze werd door de bemanning Super-RHIB ge-boorden hier werd geconstateerd dat er twee personen aan boord zaten die geen geldige verblijfspapieren konden tonen. De yola is opgebracht naar het steunpunt te Parera.

Beide opvarenden met de Venezolaanse nationaliteit zijn overgedragen aan de politie die de zaak samen met de Kustwacht nog in onderzoek heeft.