Arrestanten Marcel Burleson en Shaquil Hiwat ontvlucht uit cellenhuis; informatie gevraagd

7934

 

SURINAME — De 42-jarige arrestant Marcel Burleson alias ‘Burl’ en Shaquil Hiwat (19) hebben op maandag 2 januari kans gezien uit het cellenhuis van het politiebureau Houttuin te ontsnappen.

Marcel is op maandag 10 oktober 2016 in verzekering gesteld ter zake zware mishandeling. Het gepleegde strafbare feit heeft zich voorgedaan op 30 september in het ressort Houttuin.

Shaquil wordt ervan verdacht gemeenschap te hebben gehad met een minderjarig meisje dat hij heeft onttrokken aan het ouderlijke gezag. Hij is op 8 juli ingesloten door de politie van Jeugdzaken en ondergebracht in het cellenhuis te Houttuin.

Beide arrestanten zijn celgenoten geweest en hebben door de spijlen aan de achterzijde van de cel door te zagen kunnen vluchten. De politie is bezig te onderzoeken hoe de arrestanten aan het voorwerp zijn gekomen waarmee zij de spijlen hebben doorgezaagd.

De politie vraagt medewerking van de samenleving om de ontvluchte arrestanten weder te kunnen aanhouden. Informatie kan doorgespeeld worden via de tiplijn 179 of aan de politie van het ressort Houttuin op de nummers 0372544/ 0372588 alsook op het alarmnummer 115.

Bron: http://www.politie.sr/