Kustwacht houdt 21 illegalen aan op Curaçao

4462

WILLEMSTAD, Curacao — De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en de Douane vannacht 6 augustus, eenentwintig (21) illegalen aangehouden. Tevens is een hoeveelheid smokkelwaar zoals sigaretten en sexuele stimulanten aangetroffen, maar ook een pakketje met munitie.

Vanochtend omstreeks 12.00 uur detecteerde het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht een verdacht contact op de radar op ongeveer zes (6) mijl ten zuiden van Curaçao. Een patrouille van het Kustwacht steunpunt werd gelijk ingezet en toen ze op de aangegeven plek aankwamen, troffen ze een onverlicht vaartuig type yola aan. Deze werd gelijk opgebracht naar het steunpunt te Parera. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om eenentwintig (21) personen, twintig (20) met de Venezolaanse- en een met de Colombiaanse nationaliteit. Ze hadden ook een hoeveelheid sigaretten, sexuele stimulanten en een pakketje met munitie bij zich. Deze zijn allemaal in beslag genomen.Het KPC is ook direct geallarmeerd en was ook aanwezig met een team van het VKC en Douane. De illegalen en het smokkelwaar zijn overgedragen aan de politie die de zaak verder in onderzoek heeft.

Ook u kunt helpen door onregelmatigheden te melden. De Kustwacht is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken via het alarmnummer 913. Dit nummer is grati