Nederland geeft 65 miljoen aan Irak voor strijd tegen IS

2722
Minister Koenders (L) op de conferentie over Irak in Washington EPA

Bron NOS

Nederland trekt 65 miljoen euro uit voor steun aan Irak. Het geld is bestemd voor stabilisatie, ontmijning, noodhulp en militaire trainingen. Dat heeft minister Koenders van Buitenlandse Zaken gezegd tijdens een speciale conferentie over Irak in Washington.

Vertegenwoordigers van meer dan twintig landen waren daar bij elkaar om te praten over steun aan Irak in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat. Samen geven de landen 1,9 miljard euro aan Irak. Nederland was een van de voorzitters van de conferentie.

In een toespraak zei Koenders dat het militaire offensief tegen IS beter geïntegreerd moet worden met de politieke hervormingen in het land. “Alleen op deze manier kan een duurzame oplossing voor de mensen in Irak gevonden worden.”