Procureur-Generaal en Hoofdofficier brengen werkbezoek aan gevangenis te Pointe Blanche

1649

PHILIPSBURG, Sint Maarten — Op donderdag 16 juli 2015 hebben de Procureur-Generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, dhr. Guus Schram en de Hoofdofficier dhr. Ton Maan, een werkbezoek gebracht aan de gevangenis in Pointe Blanche.

Ze werden ontvangen door de directeur van de inrichting, dhr. Rohan. Aanleiding van het bezoek was het kritische rapport van de Raad voor de Rechtshandhaving over de mate van veiligheid en beveiliging in de gevangenis. In dit rapport zijn 15 concrete aanbevelingen gedaan om tot verbetering te komen.

De Procureur-Generaal en de Hoofdofficier hebben met de directeur onder meer gesproken over de vele uitdagingen waar de gevangenis voor staat. Een rondleiding maakte deel uit van het bezoek.

Daarbij heeft het gevangenispersoneel onder andere uitleg gegeven over de regels en orde in de inrichting, de dagelijkse gang van zaken, de beschikbare faciliteiten, het nieuwe monitorsysteem voor elektronisch toezicht en het speciale programma voor jong volwassenen.

Zowel de Procureur-Generaal als de Hoofdofficier waren onder de indruk hoe het personeel onder zeer moeilijke omstandigheden hun werkzaamheden uitvoeren.

De Procureur-Generaal en de Hoofdofficier hebben hun intentie uitgesproken na enkele maanden opnieuw een werkbezoek aan de gevangenis af te leggen.