UPDATE: Man overleden na aanhouding op muziekfestival

2201

arubiano assesina pa police 640x360NEDERLAND — De Rijksrecherche is een onderzoek begonnen naar de aanhouding van een 42-jarige man uit Aruba, die daarna onwel werd en zondag in het ziekenhuis overleed. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag bekend.

De man was in Nederland op familiebezoek. Hij werd zaterdag in het Haagse Zuiderpark aangehouden bij het muziekfestival Night at the Park, nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna de politie geweld gebruikte om hem naar het politiebureau te brengen.Onderweg naar het bureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en per ambulance werd hij vervolgens in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij zondagavond.

De Rijksrecherche is op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk de aanhouding hebben gefilmd.

Bron AD.NL