25 mei Internationale Dag van het Vermiste Kind: meld je aan voor AMBER Alert

2616

Zoek mee naar vermiste kinderen bij jou in de buurt en meld je vandaag nog aan voor AMBER Alert

BEEK- Maandag, 25 mei, is het de Internationale Dag van het Vermiste Kind. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij vermiste en ontvoerde kinderen. 

Het komt vast bekend voor. Je bent je kinderen of kleinkinderen op het strand kwijtgeraakt en de blinde angst slaat je om het hart. Maar wat nu als ze niet al spelend terugkomen? Alleen al in Nederland raken er honderden kinderen per jaar vermist. Bij een kindervermissing telt elk paar ogen. Meld je daarom nu aan voor AMBER Alert Nederland en roep ook je familie en vrienden op dit goede voorbeeld te volgen.

Ga naar amber.nl/zoekmee en zie hoe je kunt helpen.

Help mee bij vermissingen bij jou in de buurt
Op 25 mei, de dag van het vermiste kind, start de Nederlandse politie ook dit jaar met het uitdelen van 06-bandjes aan strandbezoekers. Op deze bandjes voor kinderen kunnen ouders hun 06-nummer zetten, zodat verdwaalde kinderen sneller met hun ouders worden herenigd.

Helaas worden niet alle kinderen direct veilig teruggevonden. Enkele tientallen keren per jaar vraagt de politie extra aandacht voor een kindervermissing bij jou in de buurt, bijvoorbeeld via Facebook en Twitter. Hoe meer mensen op de hoogte zijn en helpen zoeken, hoe groter de kans dat het kind in goede gezondheid wordt teruggevonden. Door samenwerkingen met onder andere NU.nl en Storeplay vergroot AMBER Alert Nederland het bereik voor urgente vermissingen bij jou in de buurt.

Wil jij of je organisatie ook helpen bij het verspreiden van vermissingen bij jou in de buurt? Neem dan contact op met AMBER Alert Nederland en draag bij aan het veilig terugvinden van vermiste kinderen: info@amberalertnederland.nl 

Bron Amber Alert Nederland